Nyhedsbrev oktober 2010

 

Nye rammer - nyt fokus

Den 1. oktober 2010 trådte nye regler for arbejdsmiljø-samarbejdet i kraft.

Reglerne ændrer på, hvordan virksomhederne skal organisere arbejdsmiljøindsatsen. Og samtidig ændres navnet sikkerhedsrepræsentant til arbejdsmiljørepræsentant.

De nye begreber viser, at arbejdsmiljø ikke kun handler om fysisk sikkerhed, men også det psykiske arbejdsmiljø fx mobning, konflikter og stress.

Læs den nye bekendtgørelse her

 

ACT! laver bl.a. forumteaterforløb om psykisk arbejdsmiljø, konflikter, stress og kriser på arbejdspladsen.

 
Større mobningsprojekt i støbeskeen

ACT! er i gang med at udvikle et toårigt mobningsprojekt i samarbejde med en større kunde. Projektet henvender sig til en medarbejdergruppe, som hovedsageligt består af teknikere, håndværkere og ufaglærte.
Der er ikke mange erfaringer med at bruge teatermetoder til denne gruppe.

Derfor bliver projektet et udviklingsprojekt, hvor ACT! indgår et samarbejde med forskere og eksperter om at videreudvikle læringsmetoderne.

 

ACT! bruger teatermetoder til alle målgrupper.

Arbejdsmiljø i fokus

På Region Syddanmarks arbejdsmiljøkonference i september viste både ledere og medarbejdere stor interesse for ACT!s bud på udvikling med teatermetoder.

I starten af 2010 lavede ACT! et Road Show med regionen, og skabelonen viderefører ACT! nu med fokus på mobning til andre regioner og kommuner.

Road Showet er en samarbejdsaftale med ACT! om et fast program, der afvikles mange gange og evt. flere steder i landet. På den måde kan samtlige medarbejdere i en stor organisation deltage i en temadag, uden at man skal samle alle medarbejdere eller undvære for mange medarbejdere på én gang.

Læs mere om, hvad ACT! kan gøre for det psykiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads.