Nyhedsbrev december 2010

 

Bæredygtigt personale, bæredygtig virksomhed

En bæredygtig virksomhed har ikke kun fokus på klima, miljøvenlig produktion og det fysiske arbejdsmiljø.

Også faktorer som det psykiske arbejdsmiljø, sundhed og socialt ansvar er i spil, når bæredygtighed skal nå hele vejen rundt om virksomheden.

 

Hvad mener ACT! med et ’bæredygtigt personale’?
  • En vej til en bæredygtig virksomhed,at der værnes om de ressourcer personalet har i form af erfaring og viden til gavn for den enkelte og for virksomheden som en helhed
  • at der praktiseres en hensigtsmæssig og udbytterig personalepolitik, der gøder og opbygger grundlaget for udvikling frem for at nedbryde
  • at den enkelte medarbejder trives og derfor styrker virksomhedens fundament i en langtidsholdbar udvikling
 
Spar på ressourcerne...

En personalegruppe, der trives og har en høj social kapital, er bæredygtig for virksomheden, sparer ressourcerne og bruger midler og energi på den mest hensigtsmæssige måde.

Ifølge Steen Hildebrandt, Handelshøjskolen i Århus, er der tre niveauer af bæredygtighed i erhvervsmæssig forstand:

Bæredygtighed handler om at se det enkelte menneske som en ressource, om at se virksomheden som en helhed og om at betragte sig som en del af planeten Jorden.

Se Danskernes Akademi: En forelæsning om bæredygtig ledelse med Steen Hildebrandt.

 

...og få udvikling med i købet 

Hvordan kan man få udvikling og stramme rammer til at passe sammen? En af måderne kan være at udnytte hvad man har. Det vil sige ikke bare bruge de vigtigste kompetencer, virksomheden ligger inde med, men udnytte dem alle til det sidste.

ACT! bidrager med metoder til at udvikle innovationsprocessen.
Værktøjer, som involverer fiktion, leg med metaforer og rollespil er eksempler på metoder, der kan åbne hovedet og give mulighed for at se udviklingsområdet fra helt andre og uventede vinkler.

For Aalborg Bibliotekerne og Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi har ACT! i efteråret vist, hvordan man kan udnytte de skjulte ressourcer, der ligger i både brugerne og medarbejderne i form af kreativitet, perspektiv og engagement.

 

Et kig på 2011

Hvad kommer ACT! til at beskæftige sig med i det kommende år?

Vores fokus ligger på salgstræning, udvikling af kommunikation og forandringsledelse. Både i offentligt regi og på de private scener.

ACT! kommer også til at videreudvikle den helhedsorienterede virksomhedspleje, medarbejderudvikling og ledelsestræning med et 360-graders blik rundt om hele organisationen.

 

Større projekter tegner sig i horisonten, og vi glæder os til at komme i gang efter en velfortjent juleferie.

Med et ønske om et godt nytår… Vi ses!