Nyhedsbrev december 2011

 

900 medarbejdere og ledelsesrepræsentanter var på plads i Odense Congress Center, da ACT! gik i aktion med forumteater og visualiserede, hvordan forandringer i en virksomheds organisation kan skabe uvished og usikkerhed og påvirke ansatte og ledelse.

Det skete i oktober på TekSams Årsdag 2011.

 
ACT! stillede med et hold på fire skuespillere plus en konsulent og satte spotlight på de mange følelser, der ofte er på spil, når en virksomhed undergår store forandringer.

Ny organisationsform, nye strategiske mål, fusion og outsourcing blandt mange andre ting. Hvordan reagerer medarbejdere og ledere, hvorfor reagerer de, som de gør, og kunne de gøre noget anderledes? ACT!-holdet rettede stillede skarpt på alt det, der går godt under en forandring og det, der går galt. Deltagerne så en række scener spillet igennem og fik sat perspektiv på forandringers betydning for fremtiden.

Efterfølgende blev de enkelte situationer i spillene diskuteret med deltagerne for at få rollemønstre og forandringsprocesser sat i perspektiv og gjort nærværende.

 
Forandringsprocesser i det private”Samarbejdet med ACT fungerede perfekt, både før under og efter. Deltagelsen ved generalprøven og konsulentens og skuespillernes lydhørhed og indføling var eksemplarisk. Spillet og konsulentens proces og dialog med deltagerne var værdifuld for deltagerne og dilemmaerne i forandringer på en industrivirksomhed blev tydelige – og set fra tre perspektiver; ledelse, mellemleder og medarbejder.”
En deltager udtrykte det således: ”Man skulle tro, at de havde været på vores virksomhed for at skrive stykket”.
Peter Dragsbæk, CO-industri.

 

Sådan arbejder ACT! med forumteater. 


ACT! ser frem mod 2020.
Det gør vi sammen med Arbejdstilsynet for at tage hul på de nye tilsynsregler i 2020 planen.

Arbejdstilsynets centre over hele landet er i færd med at føre 2020 planen ud i livet. Nye regler og krav for tilsyn og fælles fodslag for ansatte i landets tilsynscentre er omdrejningspunktet for ACT! i en række forum- og illustrationsspil.

ACT! har en proceskonsulent og tre erhvervsskuespillere i sving for at gøre 2020 planens indhold konkret og nærværende for medarbejderne.
Det sker gennem interaktion med deltagerne og for alle for spil gælder, at de skal inspirere og sætte gang i refleksioner, nye tanker og ideer.


Hos Teknisk Landsforbund agerer ACT! med nye metoder og kompetencer i uddannelsen af tillidsrepræsentanter.
Hvordan tackler man som tillidsrepræsentant en kollega med et alkoholproblem, når man både skal have dialog med sin kollega og sørge for, at kontakten til ledelsen ikke går skævt? Det kræver gode kommunikationsevner og viden om, hvordan man håndterer ’svære samtaler'
 
På uddannelsen af tillidsrepræsentanter hos Teknisk Landsforbund bidrager ACT! med forumspil. Udfordrende situationer fra de deltagende tillidsrepræsentanters dagligdag bliver opført som skuespil og spillet igennem igen og igen af kursusdeltagerne.

Alle får mulighed for at træne svære situationer, og alle får mulighed for at komme med løsningsforslag.
Morten Lindhardt, tillidsrepræsentant på Hamworthy i Svanehøj udtaler om et kursusforløb med ACT!:

”Det var interessant at se, hvordan andre ville tackle situationen.
Og at få nye perspektiver på sagen og blive ’tvunget’ til at reflektere over mine egne metoder.
Det virker meget troværdigt og autentisk, når man står overfor hinanden. Man ser folks kropssprog og lever sig ind i det.
Det er meget brugbart og nemt at overføre til min egen hverdag”.

 


ACT! samarbejder med nordjysk kommune og introducerer ansatte i systemisk og narrativ tænkning.
Medarbejderne kommer ud på gulvet og prøver kræfter med en ny tilgang til deres arbejdsopgaver i hverdagen.

 

Værdiøvelser og forumspil bliver brugt som værktøjer til at løsne op og gøre systemisk og narrativ tænkning til håndnært og konkret praksis. Efter oplæg af afdelingslederen spiller deltagerne sig igennem en række scener i et eksperimenterende forum under vejleding af ACT! konsulenter.

Læs om ACT! og systemisk tænkning. 

 

 


 

Ønsker du fremover at få nyhedsbrevet direkte i din indbakke?

Tilmeld dig herunder

Email:

 

Vilkår og anvendelse