Nyhedsbrev, juni 2013

Kære nyhedsbrevslæser

Dette nyhedsbrev tager udgangspunkt i de mange konflikter vi løbende skal blive bedre til at løse, som borebisse, tillidssrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, leder eller noget helt andet.

 

Ledertræning offshore

CfL og Dong E&P har udviklet et ultimativt ledelsestræningsprogram, opdelt i tre moduler. De beskriver selv programmet således:

"For at skabe de bedst mulige og mest realistiske forhold at træne under, lejede vi som led i det sidste modul Stavanger Universitet / IRIS´testborerig ”Ullrigg”. Ulriggen blev bemandet med professionelle erhvervsskuespillere for at agere modpart i udfordrende rollespil, hvor deltagerne kunne afprøve deres nye ledelsesværktøjer fra undervisningen. Samtidig fik deltagerne mulighed for at træne situationer, som de tidligere havde oplevet, og som de gerne ville håndtere på en anden måde med den nye viden, fra det intensive program.

 ”De mange tilbagemeldinger understreger helt klart, at det har været afgørende for udbyttet, at vi gik det skridt længere og brugte de ekstra ressourcer på både borerig og skuespillere,” siger Eigil Hannestad.

 Læs hele artiklen om træningen her

 

 

Procesretfærdighed

- fra den praktiske vinkel.

ACT! afholdt den 23. maj  forumteater for TR repræsentanter fra Hillerød Kommune. I samarbejde med Bo Vestergaard, organisationskonsulent og underviser fra act2learn, blev der taget fat i begreberne omkring social kapital, relationel koordinering og ikke mindst procesretfærdighed.
 
Bo Vestergaard:  ” Det er tydeligt at folk hurtigt forstår mit budskab, når teorien om procesretfærdighed bliver spillet i genkendelige situationer."
” Mit oplæg om procesretfærdighed bliver endnu mere konkret og praksisnært, når det jeg står og siger bliver spillet bagefter. Det er rigtig godt, at deltagerne kan komme med refleksioner over hvad der foregår og bud på hvad, der skal gøres anderledes. Og så se skuespillerne spille scenen igen. Den deltagerinddragelse giver en enorm god energi i blandt deltagerne i salen."
Hvis du vil læse mere om procesretfærdighed og relationel koordinering kan du kigge forbi Bo´s hjemmeside www.fairproces.dk
 
Læs mere om ACT! forumteater her.

 

Forumteater

-giver mod til at løse konflikter.

I samarbejde med Helsingør Kommune og Dorthe Holmberg fra Center for Konfliktløsning afholdt ACT! først i juni en temadag for arbejdsmiljørepræsentanter- og ledere med fokus på konflikthåndtering.

- Jeg synes, det har været en utrolig spændende dag. Teaterformen flytter ligesom fokus væk fra en selv og man bliver ikke følelsesmæssigt revet med. Men stadigvæk er konflikten meget virkelig. Jeg har faktisk fået lyst til at bruge forumteater i min egen medarbejdergruppe, siger Pauline Albrecht-Beste.

Forumteater giver nye perspektiver til konflikthåndtering, skriver Kommunen på PersonaleWeb, du kan læse videre i  artiklen her

- Vi synes, forumteater er en spændende måde at arbejde med konflikthåndtering på siger udviklings- og proceskonsulent i Helsingør Kommune, Ritt Nygaard, der var med til at arrangere temadagen.

Læs hele referencen på ACT!

 

Endnu flere skuespillere i ACT!

Der er netop uddannet 4 nye erhvervsskuespillerer, så staben nu er oppe på 27 kompetente skarpe erhvervsskuespillere.

 

Sidst men ikke mindst

Rigtig god sommerferie til jer alle sammen, vi glæder os til at fortsætte samarbejdet igen til august.

 

  Vil du fremover modtage nyhedsbrevet i din indbakke?

Tilmeld dig her